Hakkımızda Resimi
Hakkımızda Resimi
Hakkımızda Resimi
Hakkımızda Resimi

25+

Yıllık
Tecrübe

Biz Kimiz ?

Ticari hayatına inşaat sektörü ile başlayan FCA YAPI MY GROUP, Profesyonel kadrosu, son teknolojiye uygun makina parkuru, uzman kadrosu ve çevre dostu yapıları ile modern ve güvenli projeler geliştirmeye devam etmektedir.

Proje Sürecimiz

Hayata geçirdiğimiz her projede en son teknolojileri uygularız ve oluşturduğumuz yaşam alanlarında yüksek kalite standartlarını sunarız.

Icon

Proje
Planlanır

Icon

Genel
Sözleşme
Yapılır

Icon

Projeye
Başlanır

Video Resim

En İyi Hizmetleri Sağlıyoruz

MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ

Mühendislik hizmetleri; giderleri azaltmak, verimliliği en üst düzeye çıkarmak ve yüksek performanslı hızlı teslimatlar sunmak konusunda şirketinizi bir adım öne taşıyabilir.

İNŞAAT HİZMETLERİ

FCA YAPI MY GROUP . olarak; uzman kadromuz ve sahip olduğumuz ilkeler doğrultusunda inşaat sektöründe birçok hizmeti müşterilerimize sağlamaktayız.

PROJE HİZMETLERİ

PROJE HİZMETLERİ Fca yapı My Group Proje, Tasarım, Uygulama ve Danışmanlık Mimari Proje ve Mühendislik alanında çok çeşitli projeler üreten,konusunda uzman Yüksek Mimar ve Yüksek Mühendislerden oluşan kaliteli hizmet vermekteyiz

KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ

Afet riski altındaki alanlar ile bu alanlar dışındaki riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde, fen ve sanat norm ve standartlarına uygun, sağlıklı ve güvenli yaşama çevrelerini teşkil etmek üzere iyileştirme

TAAHHÜT HİZMETLERİ

Firmamız, inşaat ve taahhüt hizmetlerinde; projelendirmeden yapım aşamasına kadar, malzeme seçimi ve uygulamada kaliteden ödün vermemektedir. Yapımını sürdürdüğümüz ve tamamladığımız yapılar bunun en açık örneğidir.

DEKORASYON HİZMETLERİ

Tasarımın, mekanın yapılış amacına uygun ve doğru kullanılıyor olması çok önemlidir. Bu düşünceden yola çıkarak, iç dünyamıza dönük fikirleri ve rahat olacağımız mekanları hayal edip ona uygun projeler üretmek ve bu mekanları oluşturmaktır.

Projleremizden Örnekler

Yinelenen bir sayfa içeriğinin okuyucunun dikkatini dağıttığı bilinen bir gerçektir. Lorem Ipsum kullanmanın amacı, sürekli 'buraya metin gelecek, buraya metin gelecek' yazmaya kıyasla daha dengeli bir harf dağılımı sağlayarak okunurluğu artırmasıdır.

Ücretsiz Teklif Alın

Sıkça Sorulan Sorular

Yönetmeliğin 2 nci maddesi ile gerek planlarla gerekse de imar yönetmelikleri ile değiştirilemeyecek “Tanımlar” bölümünün 16 ncı maddesindeki “Çıkma” tanımı ile çıkmaların hiçbir koşulda parsel sınırları dışına taşmayacağı hüküm altına alınmış, 36 ncı maddesi ile aynı husus vurgulanmıştır.

Herhangi bir bina için 6306 sayılı Kanun kapsamında risk tespiti yapılabilmesi ve Kanun kapsamındaki haklardan yararlanılabilmesi için, binanın ruhsatlı olması gibi bir zorunluluk bulunmamaktadır.

Riskli bina tespiti için gerekli çalışmalar Bakanlığımızın Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce yürütülmekte olup, konu hakkında detaylı bilgi bahse konu Genel Müdürlükten edinilebilir.

Bir yapıda kat mülkiyeti kurulabilmesi için 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununun 12. maddesinin (a) bendi uyarınca proje müellifi mimar tarafından yapılan ve ana gayrimenkulün maliki veya bütün paydaşları tarafından imzalanan, yetkili kamu kurum ve kuruluşlarınca onaylanan mimarî proje ile yapı kullanma izin belgesi ve (b) bendi uyarınca yönetim plânı ile yapı maliklerinin (maliklerden en az biri) tapu idaresinde istemde bulunulması gerekmektedir.

01/01/2012 tarihinden itibaren inşa edilmek istenen yapıların müteahhit eliyle yapılması ve yapı ruhsatında da müteahhit bilgilerinin yer alması yasal zorunluluktur. 4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanunda ve “Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları İle Şantiye Şefleri, Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelikte” yapı sahibinin kendi yapısını yapabilmesi ve kendi yapısı için müteahhitlik üstlenebilmesi mümkün kılınmıştır.

Yapının statik projesine esas olacak zemin etüt raporlarının, Bakanlığımızca belirlenen, Zemin ve Temel Etüdü Raporunun Hazırlanmasına İlişkin Esaslar ile Bina Türü Yapılar İçin Zemin ve Temel Etüdü Raporu Genel Formatına uygun olarak, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin 57 nci maddesinin beşinci fıkrasının (b) bendi uyarınca, birden fazla ve farklı uzmanlık alanına mensup ilgili mühendislerce (jeoloji mühendisi, jeofizik mühendisi, inşaat mühendisi) birlikte hazırlanarak ayrı ayrı imzalanması gerekmektedir.

3194 sayılı İmar Kanunu’nun 29 uncu maddesi ve Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin 12 nci maddeleri uyarınca; İnşasına 2 yıl içinde başlanmayan veya 5 yıllık ruhsat süresi içinde tamamlanmayan ve ruhsat yenilemesi yapılmayan yapıların ruhsatı hükümsüz hale gelir. Bu durumda yapılacak işlem yeniden ruhsat düzenlemesi işlemidir. Bu yapılarla ilgili olarak yeniden ruhsat düzenlenmesi talebinde bulunulması durumunda, yapının/yapıların, talep tarihinde yürürlükte olan uygulama imar planı kararlarına ve yapılaşmanız

3194 sayılı İmar Kanunu’nun 29 uncu maddesi ve Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin 12 nci maddeleri uyarınca; Beş yıllık ruhsat süresi içinde tamamlanmayan yapılar için 5 yıllık ruhsat süresi dolmadan ruhsat süresinin uzatılması işlemine ruhsat yenileme işlemi denir. Ruhsat yenilemesi yapılırken, ilk yapı ruhsatının düzenlendiği tarihteki mevzuat hükümlerine göre işlem yapılır.

Copyright @2020 FCA YAPI. Tüm Hakları Saklıdır
WEB TASARIM AYNI FİKİR